Двойка туристи започнали свое пътешествие към Карибско море преди два

...
 Двойка туристи започнали свое пътешествие към Карибско море преди два
Коментари Харесай

Двама туристи, които чак сега разбраха за пандемията

 

Двойка туристи почнали свое странствуване към Карибско море преди два месеца и едвам когато още веднъж стъпили на сушата преди дни разбрали за пандемията. Историята им споделя в днешния си брой Daily Mail.

Преди три месеца Елена Манигети от Ломбардия и Раян Осбърн – от Манчестър, напуснали работа и купили със спестените пари лодка за морски пътешествия. През февруари двамата почнали плаването от Канарските острови, като минали съвсем 3 000 благи, с цел да стигнат при започване на тази седмица до „ благословената земя “ в Карибско море.

Сейнт Винсент и Гренадини е многоостровна страна в Централна Америка, част от архипелага Малки Антили. Определят я като благословена, тъй като ураганите я заобикалят. Затова и там са фотосите на „ Карибски пирати “.

Стигнали до сушата обаче пътешествениците разбрали, че островните страни в Централна Америка са затворили границите си, с цел да защитят популацията от ковид. Оказало се, че за съвсем два месеца без мобилна връзка двойката пропуснала всички вести за смъртоносната болест.

„ Когато тръгнахме чухме, че коронавирусът се е появил в Китай, само че не сме и предполагали, че такава международна пандемия ще се случи. Напротив, мислехме, че когато пристигнем тук, вирусът към този момент ще е минал “, споделя италианката.

Щом получили достъп до интернет, двойката с смут прочела новините за разпространяването на вируса на Стария континент, за кошмара в Ломбардия, за заболяването на Борис Джонсън.

Момичето се свързала с роднините си и схванала, че са добре, само че и научила за гибелта на доста свои познати.

Местните хора пък като видели на паспорта й, че е от Ломбардия декларирали, че никога няма да я пуснат да влезе. Затова двойката стои на най-малкия остров Бекия и ще би трябвало още веднъж да влезе в морето, където след по-малко от два месеца идват ураганите.

Вместо радостно странствуване, ние се оказахме сред две смъртоносни закани - ковид и вихър, споделя с горест Елена.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР